RDF Jeugd Ranking krijgt bezoek van Sinterklaas tijdens vierde speeldag

rdfranking_sinterklaas2

 

Inmiddels zijn we met de vierde speeldag halverwege de RDF Jeugd Ranking ’16-’17 aangeland. Opnieuw was La Carambole in Roosendaal de plaats van handeling.

Alle groepen – junioren, meisjes en aspiranten – waren weer vertegenwoordigt en zij werden deze keer geconfronteerd met onverwachte publieke belangstelling; Sinterklaas met een aantal van zijn pieten kwamen even een kijkje nemen naar de jeugdige dartspelers.

Na het spelen van de groepsfase bleven Tijmen Groen, Olaf Knook, Dylan van Beers en Juul van Hassel over voor de halve finales van de winnaarsronde. Alle vier deze spelers maken deel uit van de RDF LaCo selectie dus er kwam ook nog een stukje prestige bovendrijven tijdens de onderlinge wedstrijden. Olaf wist zich als eerste te plaatsen voor de finale door met 1-4 af te rekenen met Tijmen en Dylan wist zich hierna ook te plaatsen voor de finale via een 4-0 whitewash overwinning op de Zundertse Juul. In de finale nam Olaf snel een 4-1 voorsprong op de huidige leider van het tussenklassement die nogal wat moeite had met het gooien van de dubbels. Dylan liet echter de moed niet zakken en wist zich via 4-2 en 4-3 terug te vechten in de wedstrijd. Helaas was dat net te laat want Olaf Knook pakte de volgende leg en daarmee de 5-3 overwinning en toernooiwinst.

In de verliezersronde ging de eerste halve finale tussen Ruben Metsers en Tim Peeters die na een gelijk opgaande wedstrijd pas in de laatste leg met 2-3 beslist werd in het voordeel van Tim. De tweede halve finale ging tussen broer en zus Boogaart. Larissa was al goed op dreef in de groepsfase en hield dit vast in de wedstrijd tegen broer Ruben. Haar goede spel werd beloond met haar eerste officiële maximum score tijdens de RDF Jeugd Ranking en uiteindelijk de 3-1 overwinning waarmee ze ook voor het eerst in een officiële finale stond. In de finale was Tim echter te sterk voor Larissa die toch nog een leg wist te pakken maar de overwinning naar LaCo speler Tim zag gaan (1-4).

winnaars_rdfjeugdranking4

 

De drie winnaars van ranking #4 zijn geworden:

Junioren: Olaf Knook
Meisjes: Larissa Boogaart
Aspiranten: Wessel Walraven

Geef een reactie