Competitie RDF

24 augustus jl.. deelde de NDB ons mede dat zij het advies gaven om de competitie pas op 1 januari te laten beginnen. Ook gaven zij hierbij aan dat lid organisaties daarin hun eigen keuzes mogen maken. Ik begrijp en respecteer de keuze van de NDB, om dit op landelijk niveau te bepalen.

Wij als bestuur hebben hierover overleg gehad en kregen natuurlijk meteen na de publicatie vragen wat wij hiermee gingen doen. Helaas konden wij niet meteen uitsluitsel geven, omdat wij als bestuur hier nog over in vergadering waren.

De datum van de mappen uitreiken stond vast en we hebben afgewacht wat de leden ervan vonden. We hebben de teams een schriftelijk stembiljet gegeven waarin de keuzes waren:

  1. Starten in september met corona regels
  2. Starten in januari en een halve competitie draaien.

82 teams waren voor het starten in september

4 teams waren voor het starten in januari

2 teams onthielden zich van stemmen

Een aantal teams hebben de map nog niet opgehaald

Wij weten wel dat we tegen uitdagingen aan gaan lopen en dat het seizoen anders is dan andere jaren, maar we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn, en niet meer denken in onmogelijkheden. Wij zijn een kleine bond, waarin we snel kunnen schakelen en persoonlijk contact kunnen hebben met teams locaties in verschillende gemeenten.

Wij gaan het samen doen.

2 thoughts on “Competitie RDF

  1. Blij dat we kunnen starten, wij nemen aan dat het ondanks niet gemeld dat ook als men op een locatie komt en dat men het niet veilig acht om volgens de richtlijnen dat men zonder verder consequenties mag weigeren te spelen.

    Ook vragen wij ons af of het raadzaam is in de teamspellen door te laten gaan, om 8 man in 1 spel te hebben vraagt wel het uiterste van de maatregelen

    • Hoi Henk

      In Teambeheer heb ik eerder een bericht geplaatst dat er natuurlijk wel aanvullende regels komen, deze regels zijn nu als concept naar de locaties gestuurd, zodat zij ook aan kunnen geven of er nog zaken ontbreken. De Teamronde is er ook uit, dus deze regels volgen nog voor aanvang van de competitie.

Geef een reactie