Finaledag RDF Jeugd Ranking ’16-’17; Dylan van Beers, Larissa Boogaart en Wessel Walraven grijpen de bekers, waardebonnen en CLoD deelnamebewijzen.

 

De Roosendaalse Darts Federatie heeft afgelopen seizoen in samenwerking met Dart Youngstars Management weer diverse evenementen georganiseerd om de jeugd in de regio Roosendaal te interesseren voor de dartsport.

De RDF Jeugd Ranking is een van die evenementen en bestond dit seizoen uit acht ranking toernooien waar de deelnemers naast dagprijzen in de vorm van bekers ook punten konden verdienen voor het ranking klassement. Aan het eind van het seizoen lagen er voor de beste drie spelers uit iedere klasse (junioren, meisjes en aspiranten) een waardebon voor deelname(s) aan internationale dart evenement(en) klaar. Voor de winnaars was er ook nog een Wisselbokaal, Kampioensbeker en een CLoD ticket.

Bij de Junioren was Dylan van Beers dit seizoen duidelijk de beste alhoewel titelverdediger Juul van Hassel lang in de buurt kon blijven en de aspiranten kampioen van vorig seizoen, Olaf Knook, het tot de finaledag spannend maakte.

Bij de meisjes viel de opkomst een beetje tegen maar dat schijnt een nationaal probleem te zijn en er zal komend jaar extra aandacht aan moeten worden besteed. Larissa Boogaart trok zich er niets van aan en liet zich niet uit het veld slaan als ze door de omstandigheden mee moest doen moet de junioren. Alleen al op basis van mentaliteit is Larissa de terechte winnaar van de titel.

Bij de aspiranten was het aantal deelnemers ook matig maar wat er meedeed had wel veel potentie. De winnaar van dit seizoen, Wessel Walraven, wist zelf halverwege het LaCo seizoen toe te treden tot de RDF Jeugdselectie.

Dart Youngstars Management feliciteert alle winnaars en wenst iedereen succes bij hun deelname aan de CLoD en de internationale dart evenementen.

De energie die de RDF en DYM gezamenlijk inzetten om de dartsport bij de jeugd te promoten heeft inmiddels ook een aantal dartlocaties in de regio Roosendaal aangezet tot het organiseren van jeugd darttoernooien. Aanstaand weekend zal op zaterdag 10 juni bijvoorbeeld het Sint Willebrord Open voor de jeugd worden gespeeld bij ’t Oude Café op de Dorpsstraat. Het toernooi begint om 13.00 uur en de inschrijving voor de jeugd is gratis. (contactpersoon Hans Rokx +31 62 271 66 87).

Ook zal de Roosendaalse Dart Federatie in seizoen ’17-’18 opnieuw een LaCo Jeugd selectie de kans geven om deel te nemen aan de Landelijke Competitie. Jeugdspelers die deel uit willen maken van deze selectie zullen zich in de kijker kunnen spelen op twee selectiedagen die georganiseerd worden op 01 en 08 juli 2017. In dartlocatie ’t Oude Café in Sint Willebrord zullen de deelnemers tussen 12:00 en 17:00 uur worden getest in diverse dart disciplines onder leiding van DYM. Uiteindelijk zullen maximaal tien jeugdspelers worden uitgenodigd om deel uit te maken van de RDF LaCo Jeugd selectie voor het seizoen 2017-2018.

De Roosendaalse Dart Federatie hoopt met dit initiatief de jeugd in de regio te motiveren om op een ontspannen wijze kennis te laten maken met de dartsport en hen te interesseren om darts in competitieverband te gaan beoefenen.

Meer informatie over (jeugd)darts in de regio Roosendaal kunt u vinden op http://www.rdfdarts.nl/ .

Geef een reactie