RDF Jeugd Ranking ’16-’17 volgende zet in jeugdplan van Roosendaalse Darts Federatie

Het jeugdplan dat de Roosendaalse Darts Federatie in samenwerking met Dart Youngstars Management Seizoen 2016-2017 werd afgelopen juli ingezet met twee selectiedagen voor het samenstellen van het LaCo team en zal aanstaand weekend een vervolg krijgen met de eerste van totaal 8 jeugd rankings die zullen worden gespeeld.

Dit seizoen zal er worden gespeeld in ’t Oude Café in Sint Willebrord dat al weer voor het derde jaar als steunpilaar voor het jeugddarten in de regio Roosendaal functioneert. Café-Zaal La Carambole in Roosendaal is de tweede partner die haar medewerking voor het promoten van jeugd darts verleent. Beide locaties zullen vier keer als gastheer optreden.

Op zaterdag 10 september aanstaande zal de eerste ranking worden gespeeld in ‘t Oude Café en zal de jeugd in de klasse junioren, meisjes en aspiranten strijden voor een aantal mooie prijzen. Wat te denken van de schitterende bekers die ieder toernooi te verdienen zijn en daarnaast natuurlijk belangrijke ranking punten die aan het eind van de acht toernooien voor de winnaars bokalen, deelname aan internationale WDF toernooien en deelname aan de Champions League of Darts kunnen opleveren. De organisatie en wedstrijdleiding zal door DYM worden verzorgd.

De afgelopen twee seizoenen heeft het jeugdplan van de RDF al een aantal nieuwe jeugdleden opgeleverd en zijn er veel kinderen die plezier aan een dagje darten hebben beleefd bij de kennismaking met de sport. Ook zijn er successen geboekt met een derde plaats van het LaCo team tijdens de landelijke finaledag en recent het winnen van het Open Frankrijk door Dylan van Beers.

De Roosendaalse Darts Federatie hoopt met dit initiatief opnieuw de jeugd in de regio te motiveren om op een ontspannen wijze kennis te laten maken met de dartsport en hen te interesseren om darts in competitieverband te gaan beoefenen.

Meer informatie over (jeugd)darts in de regio Roosendaal kunt u vinden op http://www.rdfdarts.nl

Geef een reactie