RDF LaCo Jeugdselectie klaar voor seizoen ’16-’17; Twee kwalificatiedagen resulteren in 4 nieuwe  namen in de spelersgroep.

RDFLaCo_selectie16-17

Gisteren kon aan het eind van de tweede RDF LaCo kwalificatiedag de vernieuwde jeugdselectie bekend worden gemaakt. Een spannend moment voor de spelers die afgelopen seizoen deel uit maakten van de RDF LaCo Jeugdselectie dat een geweldig resultaat behaalde door het behalen van een derde plaats tijdens de finaledagen.

Maar liefst 30 spelers werden gedurende twee dagen onder leiding van Dart Youngstars Management namens de Roosendaalse Dart Federatie getest op hun vaardigheden, techniek en mentaliteit in het beoefenen van de dartsport in de thuislocatie ’t Oude Café in Sint Willebrord. Een mooi aantal deelnemers waaruit blijkt dat de gezamenlijke inspanning van de RDF en DYM succes heeft en dat er wel degelijk steeds meer jeugd in de regio Roosendaal geïnteresseerd is in darts.

De technische staf van DYM had een stevig programma voor de deelnemers opgesteld dat in combinatie met de hoge temperaturen het uiterste vergde van de spelers. Onder het toeziend oog van DYM, coach Jean-Jaq van Glerum, vaste begeleider Patrick van Beers en RFD voorzitster Linda Gulden werden de deelnemers via een aantal verschillende oefeningen, allemaal in wedstrijdvorm getest waarna uiteindelijk de balans kon worden opgemaakt en de selectie voor het seizoen ’16-’17 bekend kon worden gemaakt.

Zes spelers van afgelopen seizoen wisten zich te kwalificeren en zullen er dit jaar weer bij zijn; Dylan van Beers, Ruud de Kock, Tim Peters, Juul van Hassel, Sean van Belkom en Sandro Weterings handhaven zich in de selectie. De nieuwe spelers die het team komen versterken zijn Jelani de Rooy, Tijmen Groen, Olaf Knook en Ruben Mesters. Deze tien zullen samen met coach Jean-Jaq komend seizoen onder supervisie van DYM proberen het resultaat van afgelopen jaar te verbeteren en hiermee een bijdrage leveren in de promotie van de dartsport in de regio Roosendaal.

DYM bedankt de spelers voor hun inzet, Jean-Jaq en Patrick voor de assistentie, Petra Roks van ’t Oude Café voor haar goede zorgen, het bestuur van de RDF voor het vertrouwen en Autoverhuur De Groot B.V. en vertrouwen op een goed resultaat in het komende seizoen.

Geef een reactie