RDF organiseert i.s.m. D.Y.M; 2 kwalificatiedagen voor samenstelling LaCo Jeugd selectie 2016-2017 .

 

RDF Jeugd

 

Het initiatief dat de Roosendaalse Dart Federatie twee seizoenen geleden heeft genomen om in samenwerking met Dart Youngstars Management de jeugd binnen de regio Roosendaal te motiveren voor de dartsport heeft afgelopen jaar de eerste vruchten afgeworpen.

Met de organisatie van een tiental Jeugd Ranking toernooien verspreidt over de vijf locaties is de eerste aanzet gegeven om de jeugd in de regio kennis te laten maken met darts. Een gemiddeld aantal van 15 deelnemers in het eerste seizoen geeft voldoende vertrouwen om ook in het aankomend seizoen opnieuw een RDF Jeugd Ranking te organiseren om nog meer jongeren voor darts te interesseren.

Het RDF LaCo Jeugd Team wist in hun tweede jaar een gedeelde derde plaats te bereiken nadat zij op een haar na de finale hadden gemist. Dit biedt perspectief voor aankomend seizoen waarin opnieuw geprobeerd zal worden bij de beste van Nederland te eindigen.

Evenals afgelopen jaar zal de LaCo Jeugdselectie worden samengesteld uit de beste spelers die voortkomen uit twee selectiedagen. Onder het toeziend oog van de technische staf van D.Y.M. en de teamleiding zullen alle deelnemers gedurende twee dagen worden beoordeeld op diverse onderdelen waarna de beste 10 een plek in de selectie aangeboden krijgen.

Voorwaarde om deel te nemen zijn beperkt tot de leeftijdgrens van maximaal 17 jaar (peildatum 01 september 2016) en het lid worden van de RDF bij selectie. Dit betekend dat ook de jeugdspelers die op dit moment geen lid zijn van de RDF ook een kans krijgen om zich in de selectie te spelen.

De selectiedagen zullen plaatsvinden op zaterdag 16 en 23 juli aanstaande in de dartlocatie ’t Oude Café te Sint Willebrord dat ook komend seizoen als thuislocatie van de RDF LaCo Jeugdselectie zal functioneren. Aanvang van de selectieprocedure is 13:00 uur. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via Linda Gulden rdfdarts@gmail.com of info@dartyoungstars.nl en krijgen dan verdere informatie toegestuurd.

Geef een reactie