Jeugdtoernooien

 

Finaledag RDF Jeugd Ranking  ’16-’17; Dylan van Beers, Larissa Boogaart en Wessel Walraven  grijpen de bekers, waardebonnen  en CLoD deelnamebewijzen.

De Roosendaalse Darts Federatie heeft afgelopen seizoen in samenwerking met Dart Youngstars Management weer diverse evenementen georganiseerd om de jeugd in de regio Roosendaal te interesseren voor de dartsport.

De RDF Jeugd Ranking is een van die evenementen en bestond dit seizoen uit acht ranking toernooien waar de deelnemers naast dagprijzen in de vorm van bekers ook punten konden verdienen voor het ranking klassement. Aan het eind van het seizoen lagen er voor de beste drie spelers uit iedere klasse (junioren, meisjes en aspiranten) een waardebon voor deelname(s) aan internati

onale dart evenement(en) klaar. Voor de winnaars was er ook nog een Wisselbokaal, Kampioensbeker en een CLoD ticket.

Bij de Junioren was Dylan van Beers dit seizoen duidelijk de beste alhoewel titelverdediger Juul van Hassel lang in de buurt kon blijven en de aspiranten kampioen van vorig seizoen, Olaf Knook, het tot de finaledag spannend maakte.

Bij de meisjes viel de opkomst een beetje tegen maar dat schijnt een nationaal probleem te zijn en er zal komend jaar extra aandacht aan moeten worden besteed. Larissa Boogaart trok zich er niets van aan en liet zich niet uit het veld slaan als ze door de omstandigheden mee moest doen moet de junioren. Alleen al op basis van mentaliteit is Larissa de terechte winnaar van de titel.

Bij de aspiranten was het aantal deelnemers ook matig maar wat er meedeed had wel veel potentie. De winnaar van dit seizoen, Wessel Walraven, wist zelf halverwege het LaCo seizoen toe te treden tot de RDF Jeugdselectie.

Dart Youngstars Management feliciteert alle winnaars en wenst iedereen succes bij hun deelname aan de CLoD en de internationale dart evenementen.

De energie die de RDF en DYM gezamenlijk inzetten om de dartsport bij de jeugd te promoten heeft inmiddels ook een aantal dartlocaties in de regio Roosendaal aangezet tot het organiseren van jeugd darttoernooien. Aanstaand weekend zal op zaterdag 10 juni bijvoorbeeld het Sint Willebrord Open voor de jeugd worden gespeeld bij ’t Oude Café op de Dorpsstraat. Het toernooi begint om 13.00 uur en de inschrijving voor de jeugd is gratis. (contactpersoon Hans Rokx +31 62 271 66 87).

Ook zal de Roosendaalse Dart Federatie in seizoen ’17-’18 opnieuw een LaCo Jeugd selectie de kans geven om deel te nemen aan de Landelijke Competitie. Jeugdspelers die deel uit willen maken van deze selectie zullen zich in de kijker kunnen spelen op twee selectiedagen die georganiseerd worden op 01 en 08 juli 2017. In dartlocatie ’t Oude Café in Sint Willebrord zullen de deelnemers tussen 12:00 en 17:00 uur worden getest in diverse dart disciplines onder leiding van DYM. Uiteindelijk zullen maximaal tien jeugdspelers worden uitgenodigd om deel uit te maken van de RDF LaCo Jeugd selectie voor het seizoen 2017-2018.

De Roosendaalse Dart Federatie hoopt met dit initiatief de jeugd in de regio te motiveren om op een ontspannen wijze kennis te laten maken met de dartsport en hen te interesseren om darts in competitieverband te gaan beoefenen.

Winnaars jeugdranking 2016-2017

 

Speeldag 2 van de RDF Jeugd  Ranking ’16-’17 levert winst op  voor Dylan van Beers, Larissa  Boogaart en Wessel Walraven.

winnaars-rdf-ranking-20162

Ondanks het mooi weer waren er toch een aantal jeugdspelers op tijd aanwezig in de prachtige dartlocatie La Carambole in Roosendaal. Helaas  konden er deze keer geen Roosendaalse jongeren   worden begroet maar wellicht ziet dat er op 22 oktober anders uit wanneer La Carambole opnieuw   gastheer is voor de derde speeldag van de door de Roosendaalse Darts Federatie georganiseerde kennismaking met darts voor de jeugd.

Afgelopen zaterdag was het enthousiasme bij de aanwezige spelers en het publiek in ieder geval optimaal en werd er fanatiek gestreden voor ranking punten en natuurlijk de mooie bekers die iedere speeldag te verdienen zijn.

De winst ging afgelopen zaterdag bij de junioren (14-18 jaar) naar Dylan van Beers, bij de meisjes naar Larissa Boogaart en bij de aspiranten (6-14 jaar) naar Wessel Walraven. Zij konden allen een mooie beker mee naar huis nemen.

Op zaterdag 22 oktober aanstaande zal de volgende (3e speeldag) ranking worden gespeeld in La Carambole in Roosendaal en is er dus opnieuw gelegenheid om een middag dartplezier te beleven.

Meer informatie over (jeugd)darts in de regio Roosendaal kunt u vinden op http://www.rdfdarts.nl/ .

 

RDF Jeugd Ranking ’16-’17   volgende zet in jeugdplan van Roosendaalse Darts Federatie

13254536_968986976554363_5780661621076692154_n

Het jeugdplan dat de Roosendaalse Darts Federatie in samenwerking met Dart Youngstars Management Seizoen 2016-2017 werd afgelopen juli ingezet met twee selectiedagen voor het samenstellen van het LaCo team en zal aanstaand weekend een vervolg krijgen met de eerste van totaal 8 jeugd rankings die zullen worden gespeeld.

Dit seizoen zal er worden gespeeld in ’t Oude Café in Sint Willebrord dat al weer voor het derde jaar als steunpilaar voor het jeugddarten in de regio Roosendaal functioneert. Café-Zaal La Carambole in Roosendaal is de tweede partner die haar medewerking voor het promoten van jeugd darts verleent. Beide locaties zullen vier keer als gastheer optreden.

Op zaterdag 10 september aanstaande zal de eerste ranking worden gespeeld in ‘t Oude Café en zal de jeugd in de klasse junioren, meisjes en aspiranten strijden voor een aantal mooie prijzen. Wat te denken van de schitterende bekers die ieder toernooi te verdienen zijn en daarnaast natuurlijk belangrijke ranking punten die aan het eind van de acht toernooien voor de winnaars bokalen, deelname aan internationale WDF toernooien en deelname aan de Champions League of Darts kunnen opleveren. De organisatie en wedstrijdleiding zal door DYM worden verzorgd.

De afgelopen twee seizoenen heeft het jeugdplan van de RDF al een aantal nieuwe jeugdleden opgeleverd en zijn er veel kinderen die plezier aan een dagje darten hebben beleefd bij de kennismaking met de sport. Ook zijn er successen geboekt met een derde plaats van het LaCo team tijdens de landelijke finaledag en recent het winnen van het Open Frankrijk door Dylan van Beers.

De Roosendaalse Darts Federatie hoopt met dit initiatief opnieuw de jeugd in de regio te motiveren om op een ontspannen wijze kennis te laten maken met de dartsport en hen te interesseren om darts in competitieverband te gaan beoefenen.