Jeugd LACO

 

RDFLaCo_selectie16-17

RDF LaCo Jeugdselectie klaar voor seizoen ’16-’17; Twee kwalificatiedagen resulteren in 4 nieuwe  namen in de spelersgroep.

Gisteren kon aan het eind van de tweede RDF LaCo kwalificatiedag de vernieuwde jeugdselectie bekend worden gemaakt. Een spannend moment voor de spelers die afgelopen seizoen deel uit maakten van de RDF LaCo Jeugdselectie dat een geweldig resultaat behaalde door het behalen van een derde plaats tijdens de finaledagen.

Maar liefst 30 spelers werden gedurende twee dagen onder leiding van Dart Youngstars Management namens de Roosendaalse Dart Federatie getest op hun vaardigheden, techniek en mentaliteit in het beoefenen van de dartsport in de thuislocatie ’t Oude Café in Sint Willebrord. Een mooi aantal deelnemers waaruit blijkt dat de gezamenlijke inspanning van de RDF en DYM succes heeft en dat er wel degelijk steeds meer jeugd in de regio Roosendaal geïnteresseerd is in darts.

De technische staf van DYM had een stevig programma voor de deelnemers opgesteld dat in combinatie met de hoge temperaturen het uiterste vergde van de spelers. Onder het toeziend oog van DYM, coach Jean-Jaq van Glerum, vaste begeleider Patrick van Beers en RFD voorzitster Linda Gulden werden de deelnemers via een aantal verschillende oefeningen, allemaal in wedstrijdvorm getest waarna uiteindelijk de balans kon worden opgemaakt en de selectie voor het seizoen ’16-’17 bekend kon worden gemaakt.

Zes spelers van afgelopen seizoen wisten zich te kwalificeren en zullen er dit jaar weer bij zijn; Dylan van Beers, Ruud de Kock, Tim Peters, Juul van Hassel, Sean van Belkom en Sandro Weterings handhaven zich in de selectie. De nieuwe spelers die het team komen versterken zijn Jelani de Rooy, Tijmen Groen, Olaf Knook en Ruben Mesters. Deze tien zullen samen met coach Jean-Jaq komend seizoen onder supervisie van DYM proberen het resultaat van afgelopen jaar te verbeteren en hiermee een bijdrage leveren in de promotie van de dartsport in de regio Roosendaal.

DYM bedankt de spelers voor hun inzet, Jean-Jaq en Patrick voor de assistentie, Petra Roks van ’t Oude Café voor haar goede zorgen, het bestuur van de RDF voor het vertrouwen en Autoverhuur De Groot B.V. en vertrouwen op een goed resultaat in het komende seizoen.

_________________________________________________________________________________________________________

Roosendaalse Darts Federatie organiseert i.s.m. D.Y.M;
2 kwalificatiedagen voor samenstelling LaCo Jeugd selectie 2016-2017 .

Het initiatief dat de Roosendaalse Dart Federatie twee seizoenen geleden heeft genomen om in samenwerking met Dart Youngstars Management de jeugd binnen de regio Roosendaal te motiveren voor de dartsport heeft afgelopen jaar de eerste vruchten afgeworpen.

Met de organisatie van een tiental Jeugd Ranking toernooien verspreidt over de vijf locaties is de eerste aanzet gegeven om de jeugd in de regio kennis te laten maken met darts. Een gemiddeld aantal van 15 deelnemers in het eerste seizoen geeft voldoende vertrouwen om ook in het aankomend seizoen opnieuw een RDF Jeugd Ranking te organiseren om nog meer jongeren voor darts te interesseren.

Het RDF LaCo Jeugd Team wist in hun tweede jaar een gedeelde derde plaats te bereiken nadat zij op een haar na de finale hadden gemist. Dit biedt perspectief voor aankomend seizoen waarin opnieuw geprobeerd zal worden bij de beste van Nederland te eindigen.

Evenals afgelopen jaar zal de LaCo Jeugdselectie worden samengesteld uit de beste spelers die voortkomen uit twee selectiedagen. Onder het toeziend oog van de technische staf van D.Y.M. en de teamleiding zullen alle deelnemers gedurende twee dagen worden beoordeeld op diverse onderdelen waarna de beste 10 een plek in de selectie aangeboden krijgen.

Voorwaarde om deel te nemen zijn beperkt tot de leeftijdgrens van maximaal 17 jaar (peildatum 01 september 2016) en het lid worden van de RDF bij selectie. Dit betekend dat ook de jeugdspelers die op dit moment geen lid zijn van de RDF ook een kans krijgen om zich in de selectie te spelen.

De selectiedagen zullen plaatsvinden op zaterdag 16 en 23 juli aanstaande in de dartlocatie ’t Oude Café te Sint Willebrord dat ook komend seizoen als thuislocatie van de RDF LaCo Jeugdselectie zal functioneren. Aanvang van de selectieprocedure is 13:00 uur. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via Linda Gulden rdfdarts@gmail.com of info@dartyoungstars.nl en krijgen dan verdere informatie toegestuurd.

 

______________________________________________________________________________________________________

Jeugd LACO team 2015-2016

RDFLacoJeugd_'15-'16_pers klein.jpg

Gisteren werd opnieuw geschiedenis geschreven in de geschiedenis van de Roosendaalse Dart Federatie met betrekking tot de jeugd. Nadat afgelopen jaar in samenwerking met DYM een nieuw jeugdplan werd opgestart om na jaren weer een jeugdafdeling op te starten konden de afgelopen twee zaterdagen al de eerste vruchten worden geplukt van de inspanningen van beide partijen middels een heuse 2-daagse kwalificatie voor de RDF LaCo jeugdselectie.RDF LaCo Jeugdselectie ’15-‘16       bekend na succesvol  kwalificatietoernooi; 6 nieuwe namen op de lijst.

Afgelopen seizoen werd gestart met een RDF LaCo jeugdteam dat bestond uit aangewezen spelers die al in de reguliere (senioren)competitie deelnamen uitgebreid met wat nieuwe gezichten van buiten de regio. Dit jaar werden de jeugdspelers uit de regio van de RDF gemotiveerd om deel te nemen aan kwalificatiedagen om zodoende kans te maken om in de selectie te komen. Met in totaal 25 inschrijvingen kan gesproken worden van een succesvol initiatief waarmee tegelijk bewezen is dat Darts ook in de regio Roosendaal bij de jeugd enorm leeft.

Onder leiding van Darts Youngstars Management mochten de spelers zich in het thuishonk ’t Oude Cafe in Sint Willebrord gedurende twee zaterdagen met elkaar meten om voor een van de tien beschikbare plaatsen in aanmerking te komen. Het was een leerzame ervaring voor de spelers, coach Jean-Jaq Glerum  en RDF voorzitster Linda Gulden. Met name voor Jean-Jaq was het spannend om, na een seizoen in opleiding te zijn geweest en als assistent te hebben gefunctioneerd, nu zelfstandig de jeugd aan te sturen waarvoor hij een groot compliment verdiend al was het alleen maar omdat hij deze taak voor de RDF wil uitvoeren.

Via een aantal verschillende oefeningen, allemaal in wedstrijdvorm, zijn alle deelnemende spelers getest op diverse onderdelen van de dartsport waarna uiteindelijk de balans kon worden opgemaakt en Jean-Jaq zijn eerste eigen selectie bekend kon maken. Vier spelers van afgelopen seizoen zullen er dit jaar weer bij zijn; Dylan van Beers, Ruud de Kock, Sean van Belkom en Jimmy Jonkers lieten zien dat zij al over de nodige ervaring beschikten. Maar ook zes nieuwkomers toonden hun beste kant; Mike Martens, Karim Vriends, Sandro Weteringen, Stef Huijbrechts, Tim Peters en Juul van Hassel werden voor hun inspanningen beloond met een plaats in de selectie.

DYM bedankt de spelers voor hun inzet, Jean-Jaq voor de assistentie en Petra Roks voor haar goede zorgen. Zij worden allen succes gewenst in het komende seizoen.