Zaterdag 16 september start de Roosendaalse Darts Federatie jacht op nieuwe jeugdleden met de RDF Jeugd Ranking ’17-’18

Jeugdranking seizoen 2017-2018

Met het doel om de jeugd in West-Brabant kennis te laten maken met de dartsport in navolging van de extra aandacht die darts krijgt op televisie, organiseert de RDF ook dit seizoen een Jeugd Ranking.

De Roosendaalse Darts Federatie doet dit opnieuw in samenwerking met Dart Youngstars Management en twee horecalocaties die promotie van de dartsport bij de jeugd in een hoog vaandel hebben staan. Het seizoen 2017-2018 kent maar liefst 12 speeldagen en een finaledag met dagprijzen voor de besten in de categorieën aspiranten, meisjes en junioren en natuurlijk een schitterende beloning voor de winnaars die aan het eind van de dertien toernooien een bokaal, een financiële bijdrage voor deelname aan drie internationale BDO/WDF toernooien en deelname aan de Champions League of Darts 2018 zullen ontvangen. De organisatie en wedstrijdleiding zal door DYM worden verzorgd.

Dit seizoen zal er wederom worden gespeeld in ’t Oude Café in Sint Willebrord dat al vanaf de start als steunpilaar voor het jeugddarten in de regio Roosendaal functioneert en natuurlijk ook als thuishonk voor de LaCo Jeugdselectie fungeert. Uitbaatster Petra Roks draagt hiermee bij aan de promotie van Sint Willebrord als sportgemeente wat ook al bekend is van wielrennen, biljart en kickboksen waaraan darts gerust kan worden toegevoegd.

Ook Café-Zaal La Carambole in Roosendaal zal weer als partner haar medewerking voor het promoten van jeugd darts verlenen. Deze mooie locatie heeft een nieuwe exploitant in Anne-Loes Visser die samen met partner Shiraz uitziet naar de hier te spelen jeugdrankings en hopen op veel jongeren die willen kennismaken met darts.

Op zaterdag 16 september aanstaande zal de worden gestart met de eerste ranking die wordt gespeeld in ‘t Oude Café en zal de jeugd in de klasse junioren, meisjes en aspiranten strijden voor de mooie prijzen. De Roosendaalse Dart Federatie hoopt met dit initiatief opnieuw de jeugd in de regio te motiveren om op een ontspannen wijze kennis te laten maken met de dartsport en hen te interesseren om darts in competitieverband te gaan beoefenen.

Geef een reactie